Třetí adventní zastavení...

Nedělní odpoledne první adventní neděle nám nabídlo lehce mrazivé počasí. Na procházce lesem nám mrzly špičky prstů v rukavicích a špičky nosů. Sem tam vykouklo i slunce zpoza mraků, které polechtalo zlaté trávy a prozářilo listy dubů šustící nám pod nohama v ještě neslehnuté vrstvě. Po sněhu zatím ani památky, jen sem tam na pařezech jsme spatřili slaboučký bílý poprašek. Ale sníh to zatím není, jen nerozmrzlá jinovatka. Za to jsme museli obloukem obcházet bahno, které bylo na cestách. 


Procházeli jsme se jenom necelé dvě hodiny, a pak jsme se vrátili domů docela vymrzlí. Pejskům jsem musela umýt tlapky, zvlášť náš bílý exemplář vypadal, že si pořídil černé podkolenky. Venku se začalo rychle stmívat a nám se rozhořela první adventní svíčka.


Letos se svedl boj, kdo ji zapálí...vyhrál ten, o kterém nesmím psát. Zahradnice si jistě též povšimnou v dolní levé části fotografie malého "řezaného aranžmá", které tvoří květy gazánií, zelený plevel natrhaný ve skleníku a několik snítek levandule... tyto květy jsem natrhala v neděli dopoledne na zahradě... a pak že jenom Maruška přinesla domů v prosinci jahody...   
Přátelé, přeji Vám všem opravdu krásný letošní adventní čas!

Komentáře

  1. První adventní neděli jsi prožila krásně, venku v přírodě. I když ruce mrznou, stojí za to tu ojíněnou krásu vidět.
    Gazánie letos vydržely kvést nezvykle dlouho. Ve Tvém aranžmá jsou moc pěkné.
    Tak ať je ten letošní advent klidný Diano.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky