Čtvrté adventní zastavení

je jak jinak než divadelní a zároveň mile sváteční, podsvícené lucernami a nasvíceným vánočním stromem a Stavovským divadlem.



Pár zajímavostí či postřehů... Balet Malá mořská víla Vás jednoduše a zcela výstižně "strhne". Je jedno, jestli jste dítě nebo dospělý, protože taneční příběh je uchopitelný, zcela pohybově srozumitelný, geniálně jednoduchý, maximálně technicky náročný, zajímavý po vizuální stránce, příjemně jednoduše barevný a scénicky nápaditý.  Ačkoliv jste Andersena  třeba nikdy nečetli zjistíte, že ten smutný příběh o lásce vodní víly, která obětuje svůj jedinečný hlas a stane se němou jenom proto, aby mohla být na blízku milovanému princi, znáte vlastně moc dobře. Toto čtvrté adventní zastavení však není jen divadelní. Je možná též nesmělou  úvahou o světle. O světle, které je pro náš život tak důležité, často nás provází na každém kroku a které má různé podoby. Je možná též i o světle betlémském, které bude zdobit některé naše příbytky o druhé adventní neděli, které putuje tisíce kilometrů a které je symbolem naděje pro mnohé.  Je možná i o světle, které voní esencemi, osvětluje temné kouty velkých měst, aby zde bylo dobře vidět na možné problémy. O světle, které svítí v očích našich dětí, jejichž oči se nemohou odtrhnout od nasvícených stromů na náměstí obcí a měst.  



















Komentáře

  1. Krásné zastavení a princezně to moc sluší!
    Už dlouho přemýšlím na co s babičkou a Eliškou půjdeme do divadla, děkuji za doporučení! Andersenovy pohádky máme rádi.
    Pěkné dny plné světla.
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko, upřímně Tě zdravím a přeji taky krásný čas. Jak sleduji Tvé psaní, tak dobře vím, že i Vy se máte parádně. Takže na viděnou!

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu sváteční zastavení. Krásně svátečně nastrojená princeznička.
    Hezký adventní čas celé Tvé rodině!
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky