Sedmé adventní zastavení...

aneb  předvánoční smršť...
Tradičně pár posledních dní před Vánoci se můj život mění ve smršť. Není to způsobeno potřebou nakoupit tisíc zbytečností a prodírat se přeplněnými nákupními centry ve snaze ulovit dar ne dar, ale potřebou ten magický čas prožít úplně nejvíc naplno, s přáteli a s rodinou. Touláním mezi sněhovými vločkami, kdy neuvěřitelné krásné lampy a světla, rozsvícené vánoční stromky na náměstích, otevřená srdce, podání ruky a přání všeho dobrého, ve mně vyvolávají pocity, že je na světě vše v pořádku, že se máme nádherně, že můžeme žít svůj život naplno, bez obav a strachu.
A tímto děkuji tam nahoru a vůbec... 


Těchto pár fotek jsem ulovila na Staroměstské radnici v Praze, kde jsme se zúčastnily se stejně naladěnými přátelskými děvčaty nesmírně zajímavé vlastivědné prohlídky s vynikajícím výkladem. Prostě paráda!


I když samozřejmě dnes není po sněhu ani památky, přece jenom nám již paní Zima ukázala svoje krajkoví a bělostnou nádheru, takže jsme vyrazili mezi pálením svíček ven. A protože jsem stále tvůrčí, konečně mi byl vypálen obrovský vlastnoručně vyrobený anděl, který zaujal své důstojné místo na adventně vyladěné komodě a na okně mi rozkvetl modrý hyacint, jehož silná vůně se rozlinula po celé kuchyni. Prostě paráda!


 A samozřejmě, že se slavilo, na všech frontách, protože 9 let je jen jednou...
Tak, teď už jen zbývá upéct vánočku, nazdobit strom, sníst rybu a  "ten nejmilejší" už může skutečně přijít.
 

Komentáře

  1. Krásně si užíváte Dianko!
    Tyto kouzelné dny v blízkosti přátel a rodiny jsou nezapomenutelné.
    Všechno nejlepší oslavenkyni a krásné pohodové Vánoce!
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko, děkuji Ti velice a také přeji krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  3. Dianko, hezké fotky a krásných 9 let. Takže dodatečně slečně gratuluji. :o) Zima byla opravdu nádherná, škoda, že nevydržela.
    Přeji Ti krásné Vánoce plné rodinné pohody a štěstí. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Diano, krásně jsi zachytila kouzlo sněhového okamžiku, prostě nádhera!
    Gratuluji k devítce a celé rodince přeji krásné Vánoce.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky