pátek 24. listopadu 2017

Jak na granátové jablko...

Také Vás lákají granátová jablíčka? Nás tedy ano!
Proč? Protože tvar granátových jablek je příjemně kulatý, jejich barva je zajímavá, tmavě červená, imponující, dráždivá... Je otázkou, co se skrývá pod slupkou? Jak se takové granátové jablko jí či používá v kuchyni?



Tak, když se pokocháme, jdeme jablko krájet... Doporučuje se jablko nakrájet na čtyři díly, protože tak lze semena snadno vyjmout.


Z granátového jablka nás vlastně zajímají tmavě červená semena, která jsou uvnitř plodu. Rozkousatelná semena jsou obalená v malých dužninových kuličkách. Tyto lze konzumovat jen tak, anebo se doporučuje přidat semena do různých jídel, třeba salátů či pohárů. Pokud je granátové jablko zralé, semena jsou velkou pochoutkou...ale ne pro každého...  





2 komentáře:

  1. No právě. Jak ho mám ráda, tak mě nebaví to dolování a upatlané ruce.
    Jinak pod třetí fotkou je psané rajské jablko, ale asi je myšleno granátové. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Martino, díky, rajské je vyměněno za granátové, tak jak to má být být! Hezký den či večer.

    OdpovědětVymazat

Vybraný příspěvek

Sušení a sběr... aneb malý exkurz do zářijové zahrady...

… bylinek léčivých, bylinek do kuchyně, natí a posledních květin... Právě nastala příhodná doba projít zahrádku a sebrat co se dá. Aktu...