Výlety do Polabí

a jak jinak než na kole? A jak jinak, než z Poděbrad do Nymburka a zpět, a dále k soutoku Cidliny a Labe a zpět do Poděbrad. A samozřejmě s písní na rtech... Jak šlápnu do pedálů, tak prostě slyším dvoučtvrteční takt a do uší se mi dere a na rtech zní tato píseň... Holky z Polabí.
 

Sice naše průměrná rychlost byla silně pod 20km/h..., sice nás bolí silně sedací svaly, sice jsem nic neuskutečnila z plánů týkajících se zahrádky, přesazení sazeniček ze skleníku ven a zasetí posledních semen, sice jsem si spálila nos a dceři se na nose vyrojily pihy...těch skoro 30 km stálo za to!
Jako odměnou mi byl pohled na kačeří úpravu fráčků před tím, než se začali dvořit jediné kachně na obzoru, a to v příjemné hospůdce, zaměřené na projíždějící kolaře, kde jsem popíjela deci růžového a vnímala blýskající se vlnky na potkávajících se řekách, kde ani davy stejně chtivých kolařů, nemohly narušit tento vzácný, takřka meditativní okamžik.



Komentáře

  1. Krásné výlet, krásné šlapání.
    Decka jo? A to se přeci nesmí :-). Neboj, tak takto hřeším! :-)
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Hani......byla to opravdu jen jedna dcl....jo, a nesmí se to! Žádný účastník silničního provozu nesmí požít! Požila jsem, u kachen vstřebala, zajedla a zpět jela po cyklostezce...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to se vydařilo, Diano.
    Zahrádka Ti neuteče, je třeba něco zažít:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky