Krokusy









Na podzim kvetou šafrány, na jaře krokusy. Krokus je jedna z prvních jarních květin,  která nás potěší v době, kdy pominou mrazy či roztaje sníh. Vykvétá z drobných cibulek, které stačí na podzim zasadit do půdy a na přelomu února a března je začít prostě vyhlížet... Krokusy nemají nějaké zvláštní nároky na živiny v půdě. Na podzim vyhloubíme tak 5 cm důlek, to tohoto důlku cibulky zasadíme jako do hnízda, důlek zakryjeme hlínou a na jaře se těšíme z drobných, leč barevně výrazných květinek. Když pomine jejich krása, úzké zelené a tenké listy uvadnou a cibulka se zatáhne. Není zapotřebí vyndávat cibulky ze země, samovolně se dále rozmnoží a opět krásně pokvetou příští jaro. 


Komentáře

  1. Jsou nádherné, také je mám ráda.
    Hezký víkend Diano.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  2. Dianko, krokusy k jaru patří, jsou nádherné. Také mi už nakvétají ale zatím jen pomalu. Tobě už rozkvetly hodně, krásně se na to kouká. :o)
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za komentáře, také Vám přeji hezký víkend a doufám, že nezmrzneme!

    OdpovědětVymazat
  4. Krokusy jsou moc hezké. Nemám je na zahrádce, ale sousedka ano. Jenže zatím u nás ještě vyčkávají. A dnes tedy se zavrtaly snad ještě hlouběji do země :-). Zimní den jako vyšitý u nás byl.
    Měj se moc hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Ano! Na zahradce je máme taky, nyní zasypané sněhem, jen špičky vykukují :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky