Jako na houpačce...

tak takové bylo počasí tohoto týdne... Poměrně vysoké teplotní rozdíly tohoto týdne mi připravily horké chvilky a několik telefonátů dcery do práce, právě když jsem začínala poradu a neměla čas, co že si má vzít na sebe a jestli to myslím s připravenými kusy oblečení opravdu vážně!? Buď jí bylo příliš horko, anebo jí byla zima, řešily jsme mokré boty a  ponožky, protože jsem fakt již sníh v úterý nečekala. Jednou se mi vrátila ze školy úplně promočená, protože byla s družinou venku na koulovačce, ale sníh byl opravdu mokrý... Děti ještě do příchodu rodičů v družině roztály a nepřevlečené čekaly takto několik hodin, až si pro ně rodiče přijdou. Navíc, všichni všude smrkají a pokašlávají... Někdy jaro, někdy zima, a pak si matko vyber!











Kdo však vůbec teplotní změny neřeší, je stále zelený břečťan. Nejenom, že je fotogenický, ale je i plně mrazuvzdorný a s příchodem větší nálože slunečních paprsků ožívá z letargie a více se vybarvuje do zelena. Že by opravdu toto zelenání předznamenalo příchod jara?

Komentáře

  1. Dianko, tento týden byl opravdu ve znamení něco mezi koncem zimy a příchodem jara. Tak snad ten příští už bude jenom jarní. U nás dnes nádherně slunečno, už to láká vyběhnout na zahradu a začít. Zítra mne čekají ostříhat jabloně, ale za jeden den to většinou nestihnu, takže druhá část se posune na příští víkend.
    Přeji krásnou sobotu. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Dášo, u nás aktuálně poloslunečno, teda jestli tento výraz existuje... Zítra se chystám k Vám na jih, sice jenom na skok, ale také doufám ve sluneční paprsky a příjemnou teplotu, tak jak je tomu dneska. Dnes jsme začali s tvarováním dřevin a já jdu ještě rychle umýt okna v dolní části domku, a potom sbírat ven tisíc větví, které leží na mým milovaných kytkách. A také mám na příští týden naplánováno další zahradničení. Asi ani nevím, kam dřív skočit. Potřebuji provést postřik proti škůdcům na dřevinách, prokopnout záhony, pohnojit atd... ale bude to muset počkat do příštího týdne. Ten víkend je tak krátkýýýýý!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Ano přinesl nám tento týden ještě jakoby zimu. Napadl sníh, který byl však mokrý. Na naší zahrádce se ještě zahradničit nedá. Zatím mohu jen okukovat, protože je vše blátivé a hodně mokré z roztátého sněhu.Sluníčko jsme včera neviděli a teď ráno se mi jeví, že ani dnes to nebude jiné. Tak uvidíme!
    Měj se hezky a příjemnou neděli, Diano!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Letošní odchod zimy byl vážně jako na houpačce, ani se nedivím, že jste měly holky takové trable s oblékáním:-). Ale tak ono se to už ustálí. A břečťan si libuje:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky