Státní svátek a rodinky...


Ty rodinky by vlastně ani nijak nemusely souviset s dnešním svátečním dnem, plným slunečních paprsků, pomalu barvících se listů a všeobjímající státnosti až na to, že na nás na procházce v lese poblíž Kerska vykukovaly úplně ze všech stran!
Houbové rodinky... tak fotogenické, pospolité, barevné a voňavé.
Mohlo by se zdát, že všechny houby, které jsme potkali byly nejedlé, teda lidově řečeno "prašivky", ale  není to pravda! Za krátko nám naskákaly do našeho košíku i houby jedné...houbařská sezóna vrcholí, tak neváhejte a běžte na ně!

  

Komentáře

  1. Ani náhodou :-) Nejdu na ně.Houby nosí neustále můj muž a já už žádné nadšení neprojevuji. A raději snad ani do lesa nejdu, abych nebyla uvedena v pokušení. Zásobeni na zimu jsme víc než dostatečně. A i houbových menu už taky bylo skoro dost. Ale krása to je, vidět nejen houby, ale i prašivky- když na nás mávají. To zase jó!
    Hezký den, Diano!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo Hani, když Vy tam u Vás pod horami můžete chodit na houby s kosou a s nůší...my v naší nížině jsme rádi, když naplníme košíček od jahod, takže odtud pramení mé houbové nadšení. Je mi jasné, že čistit hory a hory hub a pak přemýšlet jak s nimi naložit, je vyčerpávající. Moje mamka, taky nesnášela celý život houby a jejich následné zpracování (možná to má však souvislost taky s mým tatínkem, který ji vždy přinesl koš nebo dva plné neočistěných hub...smajlík), a teď když se krajina stává suchou a nejsušší, chodí do lesa každý den a je ráda za pár hříbečků. A to byly jižní Čechy vyhlášené...ale chápu a tak upravuji heslo těchto dní...houby nejsou všechno, běžte jen tak do lesa, neupadněte v houbová pokušení a užívejte pár posledních teplých dní!!!!

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky