Putování po Třeboňsku III

Poslední z výletů na kole, který jsem v posledních dnech zažila na Třeboňsku, tak trošku kopíroval můj druhý 70km výlet. Byl však podstatně kratší, protože z původních plánů během vyjížďky sešlo, a to kvůli  silnému protivětru.
Vyjížděli jsme od hotelu Regent z Třeboně, kde je neplacené parkoviště, na kterém jsme zanechali stát auto.
Dále jsme pokračovali naučnou stezkou kolem rybníka Svět, asi po 7 km dále pokračovali lesy do obce Štěpánovice, lesy do obce Dunajovice, odtud na hráz rybníka Rožmberk. Zde jsme se zastavili v místní hospůdce pro pocestné a já neodolala uzenému tolstolobiku, od kterému mi pak po celou další cestu pěkně voněly prsty...

Dále jsme přejeli celou hráz rybníka a pokračovali do obce Stará Hlína, po silnici do obce Stříbřec, dále po nekončící cestě kolem Nové řeky a lesy zpět do Třeboně. Původně jsme chtěli dojet až do obce Majdalena, ale nakonec nás těch 45km docela udolalo. V Třeboni jsme to jak jinak než ještě jednou v tomto roce vzali okolo Schwarzenberské hrobky.
Měla jsem potom takový hlad, že jsem doslova zblajzla dva opečené špekáčky a padla do postele a spala jako zabitá.
Doufám, že se brzy do tohoto krásného koutu Čech zase vypravíme, protože to stojí opravdu za to.
Mohlo by Vás také zajímat:

Komentáře

  1. Tak to jste si projeli krásný kout země české. A jak píšeš, tak to bylo víc než dobré.
    Ta naše zemička je těmi hezkými kouty a zajímavostmi naprosto plná.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Moc dobře to tam znám,několik dovolených s kolem jsme tam prožili.....ty kousky tolstolobiku mě teď momentálně dostaly.
    Jezdili jsme k Sumečkovi na ryby......STAŇKOV.....TO NEMÁ CHYBU.....moc rádi se tam vracíme.
    Hezký večer Marťula

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda, že stejně vnímáte tento kraj a skvostnou krajinu stejně a Marto, ty jsi velká cestovatelka po českých krajinách, takže jsem ráda, že sdílíme stejné pocity a máme prostě rády stejná místa, rybníky a toulky. Krásný den všem!

    OdpovědětVymazat
  4. Také to tam dobře znám...vyrostla jsem na Slaníku u Strakonic, měli jsme tam chalupu....Jižní Čechy jsou krásné...ráda se tam i vracím. Jen to kolo...:-(...to Tě obdivuji...Musím se ale kousnout a to moje zaprášené kolo oprášit a vyrazit...:-)...Možná to bude ještě letos...:-)))) Pěkný den S:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já vím Sabinko, že máš kolo na půdě a je na něm 2cm vrstva prachu...myslím, že to tak píšeš...no ale není všem dnům konec, třeba kolo vytáhneš, nasedneš, rozpustíš vlasy, vlastně vezmeš helmu a budeš fičet z kopce o sto šest. Za ten pocit naprosté svobody to stojí. Třeba nasednete celá rodina, včetně šikovného synka a projedete jak kraj světa...třeba...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky