Ciabatta podle Marty

Recept naleznete v článku NĚCO DOBRÉHO..............
O proti původnímu receptu, jsem musela trochu improvizovat, protože jsem neměla doma droždí v kostce, ale droždí sušené, a také jsem neměla sušená rajčata, ale rajčata naložená v olivovém oleji. Rajčata jsem nechala okapat a poté nakájela na drobné kousky a jinak postupovala podle instrukcí. Těsto jsem nechala kynout na teplém místě a to poté, co jsem jej sama vypracovala, protože nemám domácí pekárnu.



K to mu jsem udělala kuličky z mletého masa, do kterého jsem dala trochu provensálského koření a nadrobno nakrájenou slaninu.


Jako třešničku na dortu  jsem ke kuličkám a ciabattě udělala velmi oblíbený salát, který dělám poměrně často... je z rukoly, nadrobno nakrájených rajčat, špetky soli, pepře, olivového oleje a balsamiko octa, jedné snítky jarní cibulky a pár nakrájených lístků bazalky. 




Přátelé, ciabatta byla luxusní! Opravdu ji mohu doporučit, vyrovnala se ciabattě koupené třeba ve Wine Food Market. 

Komentáře

  1. Je dobrá že....to jsem ráda,že jsi recept vyzkoušela.
    Rukolu mám moc ráda,nejdříve jsem jí moc nemusela,ale teď jsem si jí oblíbila a roste mě na zahrádce.
    Je moc dobrá i v kombinaci s červenou řepou.
    Měj se hezky Marťula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti super, výborný recept, díky ještě jednou, opravdu jsme si pochutnali.

      Vymazat
  2. No, tak to vypadá hodně dobře. Takhle navečer mi děláš chutě, hned bych si to dala. Ciabattu jsem ještě nezkoušela, takže někdy se do ní budu muset pustit.
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Dášo, recept je výborný a příprava jednoduchá a pečivo vynikající, zejména pro ty, kdož mají rádi středozemní kuchyni...jako bych byla na chvíli v Itálii...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky