ZOO v Praze

Ušli jsme skoro 5km, alespoň tento počet hlásí aplikace v chytrém telefonu a prošli ZOO krážem krážem. Vzali jsme s sebou i psíky, kteří po příchodu domů padli a leželi a leželi. Počasí nám přálo, nebylo vedro, bylo pod mrakem, foukal větřík, ale lidí bylo jako vždy, jako máku...


V celé své kráse se ve venkovním výběhu povalovali tři lvi, přesněji dvě lvice a jeden lev.


Člunozobci byli výstavní. Jejich domovem je Austrálie a jejich zjev je majestátní. Vlastně celá tato expozice je povedená. Nachází se v dolní části zahrady, za Pavilonem šelem. Pokud tuto australskou expozici navštívíte, ocitnete se v mokřadech, a když se budete pozorně dívat, spatříte lednáčka i krásně barevné kachničky. 
Gepard, nejrychlejší šelma...právě lenošila na rozhledně...
Nový Pavilon slonů, je více méně zasvěcen slonům indickým...

Pohled na Prahu 6, v  dáli jsou vidět věže  chrámu sv. Víta na Pražském hradě, dole pak Bubeneč a park Stromovka






Více méně v dolní části zahrady, kvete již druhým rokem květinová loučka. Zejména zde vynikly chrpičky a měsíčky různých velikostí.



A toto je trvalková stráň, kterou spatříte, když půjdete hlavním vstupem do ZOO směrem k výběhu pandy červené po pravé straně. Chtěla bych vědět, zda-li ty velké koule jsou odkvetlé okrasné česneky, ale nevím, nenašla jsem tam cedulku s popisem vysezených trvalek,

I jeden plameňák kubánský, a k tomu spící a přitom strojící pouze na jedné noze, stojí za to...


Komentáře

  1. Pražskou ZOO mám moc ráda. Už jsem tam byla několikrát a stále mě neomrzela. Nikdy ta prohlídka není stejná a to mě na tom baví. Ty sis všímala i travin a lučního kvítí, které v tomto období svou barevností potěší oko.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  2. V Praze v ZOO jsem ještě nikdy nebyla, ale koukám, že je to tam moc hezké. No, jenže sami s manželem tam nepojedeme, tak až se někdy dočkáme vnoučat, bude mít návštěva ZOO větší smysl.
    Přeji fajn dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Já už nebyla v zoo ani nepamatuji, vlastně naposledy s vnukem, sice ne v Praze, ale v Ústí a už ho to pak vůbec nebavilo :o))). Tak ještě někdy vyrazíme s tím druhým, malým.
    Měj prima dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Tak výlet do pražské ZOO doporučuji. Nutno si s sebou vzít zvídavé děti a kupu peněz. Doporučuji vyrazit ku Praze co nejdřív, neboť poobědové davy mohou méně otrlého českého návštěvníka znechutit. Doporučuji se též podívat na program na www stránkách pražské zoo a třeba vychytat "krmení" některých zvířat, doporučuji lachtany nebo lemury. Ve výběhu lemurů se ocitnete, pokud teda zrovna darebáci neleží zmožení vedrem břichem nahoru, jako ve známém kresleném americkém filmu Madagaskar, a při jejich skopičinách v rámci krmení pochopíte, proč si tvůrce vybral zrovna tuto bandu jako domorodou grupu život milujících tvorů pro svůj film. I nové pavilony a expozice v nich, teď myslím slony, stojí za to vidět. Milovnice rostlin si také přijdou jistě na své, protože se neustále zvelebují záhony, stráně a okolí, kde žijí zvířata. Kousek nad ZOO se nachází docela velké pozemky patřící pražské botanické zahradě, které stojí také za shlédnutí. Ale zvládnout ZOO i Botanickou zahradu je nadlidský výkon. V ZOO si lze dát i oběd, nicméně nečekejte zdravou stravu, ale poctivou českou grilovačku. V horní části zahrady je zpřístupněna dřevěná rozhledna a se shora je skutečně exkluzivní výhled na část Prahy.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky