čtvrtek 8. června 2017

Jahodová sezóna...

 Droboučké šištičky z tvarohového těsta, rychle uvařené v lehce osolené "vroucí" vodě, na troše másle krátce podušené jahody s třtinovým cukrem, hromada tvarohu, jako ozdoba citronová máta...
 Nepečený ovocný dort, jehož základem jsou "moje" jahůdky. Tyto jsou nasekané uvnitř a jsou luxusní, voňavé a sladké. Nahoře jsou maliny a kanadské borůvky, tyto jsou však zatím koupené... Dále dva tvarohy, vanilkový a skořicový cukr, jedna šlehačka a pár piškot....zamíchat, protřepat a vrstvit...
...nechat přes noc propojit a ztuhnout v lednici...






jahodové Smoothie

Samozřejmě pro 60. a 70. ročníky klasický jahodový koktejl, žádná převratná novinka...ale pro 21. století Smoothie, zní tak krásně noblesně a britsky, že říkám doma koktejl a myslím smoothie...
...nebo naopak...fakt nevím...


Jahodová sezóna právě začala a rozhodně ještě nekončí....

4 komentáře:

  1. Hmm, samé jahodové ňamky to jsou!
    Samé hezké dny přeji!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Diano, dostala jsem na ně takovou chuť. U nás ještě nezrají, ale koktejl už jsme taky měli. Už se moc těším na vlastní jahody, maliny a borůvky.
    Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, ano, začíná nám neodolatelná sezóna drobného ovoce a s tím výroba mnoha "dobrých mňamek". Těším se, že i u Vás uvidím neodolatelné zákusky, zavařeninky a chutě beroucí fotky. Krásný den, vážím si Vašich milých slov a krásný teplý pátek všem!

    OdpovědětVymazat
  4. Jahody jsou nejen chuťově neodolatelné, ale taky neuvěřitelně fotogenické. Ať na keři nebo v podobě už hotového pokrmu.
    Doba jahodová...
    Henrieta

    OdpovědětVymazat

Vybraný příspěvek

Na kole...

...tradičně, již po čtvrté, vždy 5.7., 37 km, stezkami okolo Labe, z Lázní Toušeň, přes Čelákovice do Ostré, okolo Lysé nad Labem, přes o...