Není žába jako žába...

Na zahradě, jako jeden z ústředních prvků, jsem vybudovala  v srpnu 2013 jezírko.  Mým záměrem bylo vybudovat vodní dílko, které bude zabydlené vhodnými rostlinami tak živočichy.
Protože místní zvířena usoudila, že je trocha vody fajn, začala se poměrně rychle k jezírku stahovat. Na jaře, v roce 2014, začal kdosi z jezírka vydávat zvuky. Asi takto, když jemně mazlivě a intenzivně budete neustále po dobu několika hodin dělat grrrrrr,grrrrr,grrrrrrr. Zkuste si to grrrrrr, grrrrr.....
Potom se objevila žába...nebyla to obyčejná krásná zelená žabka, milá a hebká na pohled, ale khaki žába s bradavicemi na kůži.
Miss ropucha.
Vydávala zvuky po mnoho hodin a hlavně v noci. Jednoho dne se místo jedné ropuchy, objevily ropuchy čtyři.  Po měsíci, kdy se dcera bála a odmítala spát v noci sama s otevřeným oknem, kdy syn vykládal, že se nemůže díky žábám, hulákajícím grrrr grrr, teď již čtyřhlasně, připravovat do školy, se v jezírku objevily jemné nitě obalené černavými kuličkami.  Stále jsem byla v klidu a říkala jsem si, nic se neděje, to nemůže vyjít...
Vyšlo to!
Jednou se mne takhle manžel ptá....co je to prosím v tom jezírku???? Já se ptám, že nevím jako co přesně myslí....a on, že je tam miliarda mloků...co že jsem tam nasadila jak a proč??? Dušuji se, že s mloky, kromě Čapka, nemám vůbec nic společného, načež bere baterku...bylo to pozdě v noci... a táhne mne v pyžamu k jezírku...
A tam jsou...
a jsou jich tisíce, statisíce, ba co miliony!
Malý černí pulci.
Potomci našich čtyř ROPUCH.
 
 
 
 

Tak co s nimi. Jedná se tvora chráněného, takže jsme se samozřejmě rozhodli pro záchranu. Opatrně pulce chytáme jemnou síťkou a odvážíme je postupně do nového prostředí. 
Manžel se cítí jako člen Greenpeace, já o poznání méně. Doufám, že se ropuchy odstěhují, nebo nás příští rok sousedé ukamenují, protože zvuky roztoužených ropuch, znásobené tisíci, nás zcela jistě vyčlení na okraj společnosti.  

Komentáře

  1. No páni! Diano, to je skvělý! Vytvořila jsi ideální podmínky pro vznik nového života. Chápu, že trochu mimo plán, ale ve výsledku je to úžasná věc. Komu se tohle podaří...?!
    Takový nádherný, nekonečný černý náhrdelník jsem v životě neviděla:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásný komentář Henrieto, děkuji. Pulci rostou a budu informovat, jak to s nimi nakonec dopadne.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky