Závěsné květinové koše

Po letošní dlouhé zimě jsem se již nemohla dočkat, až osadím rostlinami závěsné koše. V druhé polovině dubna jsem navštívila oblíbené zahradní centrum, kde jsem v minulých letech kupovala  vhodné letničky takřka "za babku". Docela jsem byla překvapená cenami rostlin, protože z původních 18,- Kč za sazenici, vzrostla cena snad jednou tolik. Bohužel, díky mrazivému a zimnímu počasí, letos nemělo smysl vysévat v březnu do skleníku semena letniček, tak jak jsem dělala v minulých letech, abych měla svůj rostlinný základ do košů, takže jsem většinu musela koupit. Sazeničky jsem tedy letos zakoupila z větší části v Lidlu, neboť zde byla ještě jejich cena přívětivá. Sama jsem zvědavá, zda-li se jedná o kvalitní rostliny... Uvidíme!




Lysimachia "Goldilocks"

Tyto první fotky jsem pořídila před 14 dny. V závěsných koších letos kraluje Lysimachia, která je na  snímku vidět. Je to poměrně vděčná převislá letnička, která je schopna se sama vysemenit v místě pod koši. Na konci léta vzrostlé sazeničky přesázím do skleníku, kde v zimě seschnou. Na jaře, po zalití obrostou čerstvě zelenými lístky. Takže opět míří do košů, protože zde jim to sluší nejvíc.






Tak, aby byla dokumentace úplná, koše visí a po pravdě v nich vypadají sazeničky opuštěně. Za pár týdnů však povyrostou.  Skladba letošních letniček je vlastně jednoduchá, vysadila jsem
:

dvojzubec, převislé lobelky, petunie, millions bells, plectrantus.

O výsadbě závěsných košů jsem již v minulosti psala, tak tentokrát postup osázení košů nepopisuji. Jenom podotýkám, že jsem opět koupila novou zeminu, protože rostlinky potřebují ke svému zdárnému vývoji hodně živin. 



Po 14 dnech:











A jedna novinka:




Komentáře

  1. Krásně Ti už závěsné koše obrůstají. Taky jsem letos zaregistrovala, že letničky podražily a řekla bych, že skoro dost.
    Tak ať Ti kvítka dělají radost.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, ceny rostlin, sazenic, jsou fakt děsné. Je to velký byznys. Lidé chtějí mít kolem sebe konečně estetické prostředí a žít v souladu s přírodou. Letničky jsou fascinující svojí krásou, barevností a dostupností a prodejci toho zneužívají. Trend posledních let velí zahradničit! Tak zahradničíme... Děkuji za Tvoji návštěvu a také přeji krásný týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Dianko, ty jsi vykoupila květinářství... (Lidl). Tvé koše jsou nádherné, barevné a zavěšené vypadají úžasně. Tak ať se kytičkám celé léto daří a ty z nich máš radost.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Dášo, uvidíme, snad se bude rostlinám dařit. Mám z nich velkou radost, jako každý rok a doufám, že vydrží krásné do podzimu. Přeji krásný dnešní sváteční den.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se mi ty koše líbí. Snažím se co nejvíce květin dávat do záhonů a okna máme ještě prázdná.. Tentokrát v nich budou bylinky v kombinaci s květinami, ještě nevím jakými. Za pár dní nám budou bagrovat díru na jezírko, tak moje bylinková skalka musí počkat. Je u vás krásně!

    OdpovědětVymazat
  6. Po týchto kvetinových košíkoch som pokukovala už dávnejšie, len som si nejako nevedela predstaviť ako to bude v konečnej fáze vyzerať. A teraz vidím, že úžasne. Tak nech ti to všetko dlho a pekne kvitne.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky