Pes sedmého dne


Hebrejská bible začíná popisem stvoření světa. Bůh svět stvořil za šest dní a sedmého dne odpočíval. Tedy, sedmého dne dokončil nebesa i zemi se vším všudy, tento den požehnal a odebral se na odpočinek. Jsem vyznavačem sedmého dne, ačkoliv nejsem tak striktní jako jiní věřící a radostně se chápu všech domácích a venkovních prací, a co se týče obyčejné údržby rodiny, právě nedělní čas mi dává prostor vše stihnout tak, aby k nám mohla občas zavítat nějaká ta návštěva... Ale medituji a to nejraději v přírodě či na zahrádce s motyčkou v ruce.

Při příchodu Psa sedmého dne do naší rodiny, jsem se vší mystickou pokorou pochopila, co vlastně Stvořitel sedmého dne ještě učinil, ačkoliv ve slovutných spisech a Exodu o tom není jediná zmínka. A to z pochopitelných důvodů…

Když Bůh hleděl na své dílo, neuvěřitelného kosmického, přírodního, kulturního a následně i sociálního rozsahu, pohodlně usazen v nebeských výšinách, prospán a občerstven, nechal volně běžet svoji mysl... Vše důležité již bylo zhmotněno, stálo, bylo a žilo. Ale přece jenom, jakoby tomu něco malého chybělo. I začal přemýšlet, čím by ten svůj Svět ještě potěšil. Přemýšlel o jakési závěrečné tečce, třešince na vrcholu sladkého dortu, o něčem, co by mohlo být neskutečně malé, leč v jádru silné, co by mělo svůj osobitý šarm, ba co víc, i svůj názor! A tak jak přemýšlel a přemýšlel a vymýšlel, ne že by zrovna dvakrát tvořil, tak to ne, až se najednou na Zemi objevil psík. Psík malý tak, že jej klidně zašlápnete, protože není vidět, se srdcem tak chrabrým, že Vám jeho statečnost bere dech.

Pes sedmého dne je ČIVAVA. 


Za použití populární fráze či sousloví veni, vidi vici (lat.), v překladu přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem, se Pes sedmého dne jednoho mrazivého jarního dne 30. března 2016 u nás objevil. Přesněji, byl přivezen vytopeným vozidlem a notně zaplacen. A dostal jméno, a to jeho jméno byla Lesinka. Vážil 400g. A byl náš, přesněji my jeho!


C:\Users\dg272586\Desktop\Foto I-Phone\IMG_1811.JPG





C:\Users\dg272586\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_2202.jpg



C:\Users\dg272586\Desktop\Foto I-Phone\IMG_1884.JPG



C:\Users\dg272586\Desktop\Můj rok 2016 v mé zahrádce\IMG_2361.JPG






C:\Users\dg272586\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_2143.jpg



A čivava rostla, tedy jestli se dá u čivav o nějakém růstu hovořit. Narostly jí chlupy na uších, zmohutněl jí praporkovitý ocas a krásně se vybarvila do zlatova nebo spíše do bílé kávy. Čivava byla všude, hlavně pod nohama. Čivava byla nečistotná a byla strašně milá. Po počátečních třenicích usoudila, že zaujme nikoliv výsadní postavení, ale pěkné druhé místo v naší smečce, prostě že bude hrát navenek tak zvaného druhého psa, ale jenom do chvíle, než pronikne do lůžka kohokoliv, kdy si vyhrazuje krční nebo podpažní část těla a zde dokáže prospat celou noc. Zde je vítěz!
C:\Users\dg272586\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_2238.jpg



C:\Users\dg272586\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_2966.jpg
C:\Users\dg272586\Desktop\Foto I-Phone\IMG_3330.JPG
C:\Users\dg272586\Desktop\Foto I-Phone\IMG_3331.JPG

Lesinka má právě 10 měsíců a váží 2,5 kg. Je velmi čistotná, naučila se na povel sedět, prosit, tančit. Přivlastnila si veškeré psí hračky, hračky kočičí a hračky dětské, povalující se tam kde nemají, stále je velký sběratel přírodnin a amatérský zahradník a je bezkonkurenčně "milej pes". Je sangvinik a je stále dobře naladěná. Je vítací typ, dobrý strávník a neuvěřitelný sportovec.
C:\Users\dg272586\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_2335.jpg

C:\Users\dg272586\Desktop\Foto I-Phone\IMG_3273.JPG
Veškeré fotografie jsou majetkem čivavy Lesinky!

Komentáře

Oblíbené příspěvky