O šití...

 

Proč šiji? Tak to je to prosté. Za prvé vidím výsledek své činnosti a za druhé mám z práce samotné a z hotového výrobku radost!  Je to také možnost, jak se naučim něco nového, připomenu si již získané znalosti a dovednosti. Šiji, když jsem unavená, protože si při šití odpočinu. Šiji, když potřebuji své taneční projekty podpořit vizuálním efektem, kostýmem, který podpoří taneční choreografii. Šiji, když chci někoho obdarovat, nebo když potřebuji novou sukni. Šiji projekty malé, větší a největší. Tvořím si střihy, miluji barvy, mám ráda krajky, tyl, úplet i bavlnu a poslouchám ženy, které představují svoji tvorbu či návody třeba i v angličtině a ruštině, takže se denně "zdokonaluji"   i na poli jazykovém.

A tak jsem si řekla, že letos tak trochu odbočím od  květin a hlíny a zveřejním zde pár šicích projektů a výrobků.



Projekt no I   Ze zbytků...

(taška na kosmetiku, taštička na kosmetiku a košíček)

Nashromáždily se mi kousky látek, proužky, čtverce, prostě odstřižky. A protože se mi ztratil ve virtuálním prostředí dárek pro dceru, který měla dostat pod stromeček, tak jsem si řekla, že jí ze zbytků ušiji provizorní tašku na kosmetické nezbytnosti a k tomu ještě menší taštičku a košíček...

Tak, co jsem potřebovala: staré nenošené lněné šaty, zbytky bavlněných látek, zažehlovací vlizelín, nitě, nůžky, podložku, řezací kolečko a nůžky, špendlíky a jehlu, na dýnka vystřižený tvrdý karton v požadovaném rozměru, střapce, zipy, šicí stroj a žehličku.

 










Komentáře

  1. Taky ráda šiju. Kdysi jsem šila hodně na sebe, teď už ne. Ale na stroj jsem nezanevřela.
    Šiju prostírání, taštičky,panáky a šiju i na naše loutky.
    Tvoje ,,zbytkové" šití se Ti moc povedlo a jistě udělalo radost !
    Měj se hezky a tvoření zdar !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky