Hospůdky (nejen) pro kolaře...

Dnes bych s Vámi ráda sdílela pár tipů, kde se lze občerstvit při kolových výletech v blízkém okolí Prahy. Od od konečné metra  "B" Černý Most vede řada cyklostezek, přes Horní Počernice, Zeleneč, Lázně Toušeň k řece Labi, odkud vedou další příjemné cyklostezky třeba do brandýských lesů, a nebo lze najet v Horních Počernicích na cyklostezku, která vede do lesů klánovických a úvalských. 

První hospůdka je nová, ještě o ní skoro nikdo neví. Najdete jí v Zelenči přímo na cyklostezce do Lázní Toušeň... tedy směrem k Čelákovicím.

 Bistro v Zahradě v Zelenči
https://goo.gl/maps/J9ih7ZzMvEnXT1H87 








Bistro se nachází ve velké zahradě a nabízejí zde několik rychlovek a nápoje. Příjemné posezení, ceny jsou však pražské... např. za grilovaný hermelín zaplatíte 75,-Kč. 

Babiččina beseda
Jedná se o vyhlášenou restauraci, kterou najdete na hlavní třídě v Klánovicích. V létě je zde otevřená zahrádka, takže lze zaparkovat kolo.  Vždy jsme však jedli vevnitř, protože interiér restaurace je stylový, staromódní a neskutečně milý... no prostě, jako za starých časů u babičky...



Základem menu jsou jídla česká, avšak ne typicky "těžká". Vyhlášená "kulajda" je skvostná, vynikající jsou i domácí limonády a zákusek dle denního výběru.


 




Co se týče cen za jídla, tak je pravdou, že ceny jsou zde vyšší. Polévka za 65,-Kč, běžné jídlo přes 200,-Kč, ale i dražší... Nezklamete se však, babiččina kuchyně je velmi chutná.

Dnes poslední hospůdkou, kterou zde představuji, je hospůdka v obci Káraný, na druhém břehu Labe (na pravém). 

Hospůdka U Kováře


Hospůdka U Kováře Václavská 91, 250 75 Káraný








Tato hospůdka má přesně takovou zahrádku, na které se rádi posadíte, když máte v nohách tak 20 km a dalších 20 km před sebou... Točený  Birell, dva druhy polévky a základní nabídka jídel plně uspokojí kolaře, který chce něco malého slupnout na kolovém výletu.    

Komentáře

Oblíbené příspěvky