Malá reportáž o....KOČCE!

Tak o čem to dnes bude... No asi o kočce (ostatně jak jinak...)

Zjistila jsem onehdy, že mé kočce Terezii je více než 16 let. Úctyhodný věk pro kočku, že? V přepočtu na roky lidské, prý lze hovořit o kočce, která má na hřbetu 80... Tak třeba, je to nejstarší kočka, která se kdy vyskytla, žila a byla "ve službě" v naší poměrně rozvětvené rodině, ve které kočky bezmezně milujeme, klaníme se jim a nemůžeme bez nich žít. 

Slova... ,, Již nikdy kočku!!!", která občas někdo z našeho klanu vypustí neuváženě z huby, vlastně nemyslí vážně, a pokud někdo možná fakt trochu myslí, tak jej druzí rozhodně neberou vážně! 

16 let je života obyčejné britské krátkosrsté lze vlastně shrnout do pár slov...
Originální, inteligentní, zákeřná, voňavá, pohodlná, věrná, tlustá v  mládí, štíhlá jako laňka ve stáří, vůdce, lapač zlých snů a predátor, vyznavačka slunce propalujícího kožich, obžera, degustátor, blič trávy... kočka s tlustým zadkem, kočka s vytahanou kůží jako týden staré pyžamo, kočka nihilista, kočka o které psal Mika Waltari...  ochomýtač se okolo všeho  a vůkol...








"v






A to jsem původně fotila pivoňky ve váze! 


Jo, právě někde tam... uvnitř zahrady, se právě nachází...

Komentáře

  1. Je krásná a vypadá tak mladě!!! Jak to dělá? :-)))
    Hezké už červnové dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, já nevím. Podezřívám jí, že si tajně aplikuje botox. Občas si hraje na hluchou, ale nakonec z toho vyleze, že jenom nechce slyšet blbé kecy... Miluje jídlo. Vždy a za každých okolností se přežere. Co se stane potom, vím jenom já a můj věrný společník SAVO. Nepožívá vůbec žádné léky, ani proti parazitům, protože jí nedělají dobře... asi tak posledních 5 let. Umí si říct o lásku a vždy jí dostane. Je to láskový sobec! Umí hodiny vrnět, možná i celé dny. Jo, a ty pivoňky jsou taky pěkný...

    OdpovědětVymazat
  3. Pivoňky jsou nádherné, nasávám jejich vůní kudy chodím.
    Dostal mě popis Blič trávy :-) tak to každý majitel koček dobře zná. A myšky loví?
    Přeji kočičce ještě spoustu pohlazení ❤

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná kočka. Mě uchvátilo zákoutí na poslední fotce. Nádhera

    OdpovědětVymazat
  5. Mám tři, tři britky a na každou se hodí z popisu kousek. Každá je naprosto jiná, svá, nikdy jsem se nepokoušela je předělávat, ani to nelze. Je to jako s mužem, dělá si co chce, jen žena musí být tím navigátorem a jemně ladit společné kroky.
    Těší mne, že tvá britka dožila tak požehnaného věku, je to signál, že i ty moje mohou. Nejstarší Edík má 11 let, tak doufám, že tu ještě nějaký pátek pobude.
    Krásné fotky a úžasná symbióza, i nás za pár měsíců čeká přechod do volného prostoru, bude to veliká změna, jsem zvědavá, jak je nadchne.
    Přeji krásné letní dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju pivoňky, jsou opravdu moc krásné a ačkoliv jsem pejskař, kočka je nádherná.
    Přeji krásné dny, R.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky