Impozantní květy lilií

Lilie jsou bezesporu královny červencové zahrady.













S jejich pěstováním mám minimální zkušenosti, prostě jsem zasadila hlízku do země a další rok jsem se nestačila divit, jaká nádhera vykvetla. Stvol po zežloutnutí odstřihnu nad zemí tak 10cm. Zatím jsem je nepřesazovala a ani nerozmnožovala. Vlastně jim nevěnuji žádnou větší péči. Nejvíce si cením klasické bílé lilie, neboť přímo omamně voní, a to jak na záhoně tak na stole ve váze.  

Komentáře

  1. Milá Diano, máš krásné lilie. Nejvíc se mi líbí ta poslední, moje oblíbená barva. O lilie jsem se snažila, ale po pár letech je většinou po nich. U nás máme dost hutnou půdu a asi jim vadí vlhkost v zimě. Mají rády lehčí půdy. Stejně sem tam nějakou koupím...
    Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
  2. Mám jen tzv. lilii zlatou a musím ji letos přesadit. Vykvetl pouze jeden květ. Kamarádka mi poradila, že je dobré hlízky dát do písku a pak hlínou zahrnout. Vždycky jsem je normálně dala do hlíny a kvetly o stošest. Jenže asi se jim už teď na tom místě nelíbí. Takže uvidím!
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Moc Vás zdravím a díky za příspěvky na téma lilie, Někde jsem četla, že lilie vydrží na místě tak tři roky, poté potřebuje přesadit a pravda je taková, že u nás je spíše sucho, tak možná proto se jim zatím poměrně daří a květy jsou krásné a veliké. Na jednom stvolu jich je spoustu. Před chvílí jsem šla po zahradě a najednou ke mně zavanula silná vůně, šla jsem teda za zdrojem a zjistila jsem, že to voní růžová asijská lilie, ta která je na posledním snímku. Ta vůně je po celé zahradě, nebo se mi dostala do nosu a já se jí nemohu zbavit...tak nevím..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky