Aby boubelík dlouho kvetl,

potřebuje slunečné stanoviště, propustnou půdu, zálivku ke kořenům a odstraňování odkvetlých květů. Boubelík velkokvětý možná znáte pod názvem boubelka, zvonkovec nebo platycodon. Je to trvalka, na jejíž lodyhách kvetou velké zvonkovité květy v barvě modré, bílé či růžové.



Je to plně mrazuvzdorná rostlina, která se pomalu stává součástí našich trvalkových záhonů a zahrad. Sama mám několik rostlin. Vlastně,  po třech letech, dnes již docela pěkně rozrostlých trsů boubelíků velkokvětých. Po odkvětu před zimou uschlé lodyhy ostříhám. Na počátku června trsy obrostou a v červenci začnou kvést.

Komentáře

  1. Ahojky, mám ho v bílé variantě a je opravdu nádherný. Pěkný letní den! D. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásná květina s překrásným jménem, Dianko...
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt krásná květina - trvalka, krásně roste a hned upoutá na sebe pozornost. Bílý boubelík je krásný též.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je nádhera. Už ji mám na seznamu a hodila by se mi ta růžová. Snad ji na podzim v zahradnictví seženu. :o) Ale i ta fialová vypadá krásně.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, "Mičurinci", dnes jsem si koupila v Penny čtyři rostliny, jejichž název je "Platycodon". Tři mají květy bílé a jedna má květy růžové. Nevlastním zahrádku, zasadila jsem si je na balkón. Jsem napnutá jako kšandy, jak se jim tam bude dařit. Zdraví Blanka Z. (-:

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky