Z Paprsku přímo dolů aneb na skok v Rychlebských horách

Hustě pršelo celou noc kapky padaly a pleskaly o okenní skla, rychle se setmělo a  teplota vzduchu závratně klesala pod deset stupňů. Pršelo i ráno, ale pohledem do nebes se "snad" dalo tušit, že by se přece jenom mohlo vyčasit. Mraky se sem tam začaly protrhávat a mne přestalo cukat nejprve v levém koleni, pak i v pravém. Paráda. Sestup z Paprsku po zelené turistické značce stále dolů, občasné mírné převýšení nepočítám, směr Staré Město, je doslova parádní. Člověk žasne, jak se počasí v horách dokáže tak rychle změnit. Kam se třeba ztratí ty proudy dešťové vody?
Slunce protrhalo mračna a nás donutilo sundat bundy a čepice. A tak vnímám tu nezměrnou krásu, sice ponejvíce v odstínech šedé, ale božský vzduch, klid a harmonie podzimu je opět očistná. 






Komentáře

  1. Dianko, krásně jste si to užili, Vám alespoň na chvilku vykouklo sluníčko, nám pršelo celé tři dny.
    Hezké fotky.
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Dášo, dobrý večer, byl to fakt zázrak, že se počasí takto umoudřilo. Ve vydatném dešti by se tato příjemná turistická trasa nešla moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Ono všechno má svoje. Nepříjemné je, když hodně prší. Ale člověk může vnímat kolem sebe přírodu v jiných barvách, než když je všechno slunce ozářené.
    Fotky jsou moc hezké.
    Hezký klidný víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, přesně tak, je to vlastně o tom, co si člověk najde, co chce vnímat a jak je pozitivní...či není... Krásný víkend

    OdpovědětVymazat
  5. Rychlebské hory jsou mé oblíbené. Děkuji za připomenutí, dlouho jsem tam nebyla. Z.

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzi, zdravím a přeji klidnou sobotu. Tyto hory taky nemám moc zmapované, ale našla jsem teď v mapách pěknou trasu z Ramzové po vrcholcích, právě přes Paprsek do Starého Města, takže mám v plánu je opět navštívit příští rok jako turista. Třeba se potkáme?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem si Rychlebské hory musela najít na mapě Diano. Další místo, které určitě stojí za to v té naší zemi navštívit. Tam se muselo dýchat...
    Měj pěkný sváteční večer
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  8. Henrietko, také přeji příjemný večer. Tobě, jako nadšené turistce by se jistě v těchto kopcích líbilo, takže já mám fakt takové tušení, že se tam příští rok potkáme. Těším se!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky