Na kole...


...tradičně, již po čtvrté, vždy 5.7., 37 km, stezkami okolo Labe, z Lázní Toušeň, přes Čelákovice do Ostré, okolo Lysé nad Labem, přes obec Byšičky, Káraný a zpět do Lázní Toušeň...
Dnes bylo vedro. Vysoká teplota vzduchu již záhy dopoledne, jakoby snižovala můj jindy "mega" sportovní výkon. Jela jsem zcela podprůměrnou rychlostí a místo větru ve vlasech jsem stírala ze spánků krůpěje potu a neustále jsem musela pít vodu. Během cesty jsme navštívili i dvě hospůdky, které jindy doslova přetékají cyklisty. Dnes však, jsme zde byli skoro sami. Rozumní lidé dali prostě přednost vodě a koupání... 

Krajina, a jindy úrodná půda, ve které se daří zelenině, bramborám i obilí, jsou úplně vyprahlé. 


Obilí je zde nízké, cukety a mrkev na polích měly povadlé listy. Příroda zde touží po vydatném dešti. 

V naší obci zavedli od počátku července úsporné vodní opatření, takže se nesmí zalévat zahrady od 19 do 22 hodin. 

"Oblíbený" a vody chtivý holub, přilétl k mému jezírku jako vždy ve stejný čas, aby svlažil hrdlo...



Na tomto snímku je holub také, ale právě má ponořenou hlavu, takže vlastně není vůbec vidět, ale JE TAM.

Komentáře

  1. Horúčavy dávajú zabrať nielen cyklistom, napriek tomu verím, že to bol pekný výlet a úctyhodný športový výkon. A veru dažďové kvapky by sa zišli všade. Prajem pekné letné dni.

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko, zdravím do dálav. Také si moc přeji, aby zapršelo, protože je moc velké sucho. Na fotkách je to také vidět, trávník vlastě již neexistuje. Vodu z kuchyně z mytí zeleniny, prostě bez saponátů, nosím ven a zalévám jí rostliny v truhlících.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky je u nás sucho, sice předevčírem trochu zapršelo, ale žádná sláva to nebyla.
    V tom vedru to tedy byl na kole skvělý výkon.Ráda na kole jezdím, ale už si dny vybírám. Sice jsem člověk teplomilný, tak přílišné vedro na kole mi ubírá požitek z jízdy :-).
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky