Koupání v Máchově jezeře, jak jsme skončily v luxusu, aneb dámská jízda III

Další výlet byl vlastně pokračováním výšlapů na Bezdězy. Když jsme se blížily k autu, slunce již stálo vysoko na obloze a pěkně připalovalo, takže další cíl cesty bylo dojet do Doks a zde se svalit na nejbližší pláž.  Myslím, že to již všechny potřebovaly, protože fenky sotva pletly nohama a dcera se na koupání moc těšila. Bohužel, a teď dobře míněná rada, do Doks prostě se psy nejezděte, protože tam na ně není nikdo zvědavý. Na všechny pláže, které jsou i tak zpoplatněné,  mají psi vstup zakázaný. Tak co teď? Koupání v Máchově jezeře byl hlavní cíl dámské jízdy...a tak jsme šly dál a dál borovým lesíkem směrem ke Starým Splavům...načež jsme došly až k hotelu Porto. A protože se řídím heslem své matky, že před velkou vlnou člověk nesmí vzdávat vesla, optala jsem se v recepci, jestli neví, kde by se dalo vykoupat s miniaturními psíky...recepční se mile usmála a prohlásila, že psi u nich nejsou problém, a že když si zaplatím celodenní vstupenku, mohu se u nich koupat kde chci, akorát prosí, aby se psíci v bazénu nekoupali... Problém byl vyřešen, já jsem oželela večeři, neboť vstup stál 290,-Kč, ale TO co nás po chvíli čekalo, naprosto předčilo mé představy...krásný upravený golfový trávníček, perfektně upravený vstup do jezera, prostorný a čistý bazén, možnost občerstvení a několik atrakcí pro děti, čistá toaleta v námořnickém designu, pár hotelových hostů, vše milé, čisté, upravené... Při pohledu na hotel jsem se cítila jako Adina Mandlová, protože styl první republiky a luxus v námořnickém stylu na nás dýchal ze všech stran.











Abych to shrnula...chtěla jsem, abychom s  dcerkou zažily opravdu levnou dovolenou, aby věděla, že zážitky si člověk musí vyhledat a prožít a stačí k tomu třeba jen nádherný výhled do kraje, nebo krásných ušlapaných 12 km ve voňavých lesích, kde pobíhají veverky a pohled na luční květiny lemují meze a pole. Proto jsme v našem ubytování spaly v chatičkách,  umývaly jsme se ve společné sprše a na toaletu jsme musely dojít pěkný kus cesty. Kamkoliv "do dění" jsme musely dojet, prostě jsem naschvál šetřila, prostě abychom nezpychly!

Nakonec jsme se stejně ocitly na luxusní pláži a nic nebyl problém. Samozřejmě vím, jak je obtěžující ležet vedle psího výkalu, nebo neustále uhýbat psisku, které se řítí mokré z vody ven přímo přes vaši deku atd..., ale rozumný majitel si svého psa ohlídá. Tak, jestli pak to v těch Doksech nepřehání? Asi je to věc názoru.

Mohlo by Vás také zajímat:


Komentáře

  1. S pejsky je dovolená prostě omezující, ne všude pro ně mají otevřenou náruč. I když si myslím, že už by si nikdo netroufl zrovna na takovém místě po svém psovi neuklidit.
    Ale tak zase díky zákazu jste se podívali na krásné místo, které vlastně vůbec nebylo v plánu...Takže vlastně jaké omezení?:-)
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Henrieto, přizpůsobily jsme se situaci, změnily plány a odpoledne jsme si užily na pěkném místě a všichni. Psíci plavali v Mácháči o sto šest a já vím, kam bych klidně jela příště na dovolenou, akorát bych musela šetřit, protože ceny v tomto hotelu se rovnají cenám zahraniční dovolené. Takže, jaképak copak...!

      Vymazat
  2. I my jsme si nedávno udělali takový menší koupací den u nás na zahradě a bylo to hrozně moc fajn. Ono je také hrozně moc fajn to, mít vlastní bazén , což určitě doporučuji všem těm, kteří se nechtěji tlačit někde na koupalištích :) Mějte se krásně a přejí hezké a pohodové slunné dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky