Deník, týdeník, měsíčník... no prostě, podle toho co vlastně BUDE! Onemocnění COVID-19, nový koronavirus SARS-CoV-2

Tak... Neuvěřitelné se stává aktuálním, jsme napadeni. Kým čím?... Virem! Co to znamená? 
Nikdo neví!!! (Po pravdě...)
Dnes tři týdny po prvních krocích Ministerstva zdravotnictví ČR se uskutečňují zcela radikální a dosud nevídaná opatření, která se "snad" dostávají plošně do podvědomí občanů naší republiky a "snad"se také dostávají do povědomí osob, myslím tím konkrétně cizinců, kteří se na území ČR právě  teď nacházejí, a to ať již z důvodů pracovních či soukromých.
Ještě že umíme číst, a že jsme z 90 procent připojeni k WI-FI a LTE a prostým otevřením "kompu" a klikem pečlivě dezinfikovaného pravého ukazováku na kolonku Seznam.cz, se dozvíme statistiky a vůbec veškeré aktuální informace týkající se koronaviru!
Takže co se děje? Onemocnění podobné chřipce, vysoce nakažlivé, vykazuje právě teď 67 nemocných osob zmonitorovaných na území ČR, u nichž je přítomnost viru prokázána.  Nikdo neví, kolik dalších osob je právě teď nakažených, nikdo neví, jak se bude nemoc dále projevovat... Zda-li se projeví u nemocného pouze zdánlivě bagatelní příznaky, či nemocný bude muset být připojen na plicní ventulátor, protože jsou napadeny hlavně dýchací cesty a toto je jediná cesta k záchraně člověka.
Došlo k a uzavření základních, středních, uměleckých a vysokých škol. Došlo k tomu, že v šest hodin večer nekoupíte v obchodech pečivo, maso a zeleninu (že by základní potraviny?), neboť masné produkty jsou již v Praze a jejím okolí druhý den ZCELA vyprodány! Kdo se onehdy, a není to tak dávno, zlobil na český lid, že si dělá zásoby na horší časy jako křeček! Včera večer jsem byla postavena před hotovou věc. Potřebuji své jedenáctileté dceři, která bude sama doma více než 11 hodin, vzdálená mnoho kilometrů od mého či mužova pracoviště, takže případná pomoc při čemkoliv, co by je jí mohlo stát nepřichází do úvahy... ufiknutí prstu či jeho části nožem při krájení ovoce, pád ze schodů,  uvaření si smysluplného oběda, který by dle doporučení MZ měl obsahovat hory čerstvé zeleniny, ovoce,  koupit zdravé ingerience, ale kde nic tu nic, prostě NEPŘICHÁZÍ DO ÚVAHY. Radostně jsem v místním Lidlu ulovila poslední krabičku rybích prstů, které jsem ještě večer v troubě dopekla, tak aby si je  dcera mohla další den "strčit" do mikrovlnky. Bohužel dnes se situace opakovala... pouze poslední krabička s pár kostkami vepřového... Pokud to tak půjde dál, vytáhnu ze zásob "na horší časy", jinak tolik odsuzovaných a mediálně propíraných, lunchmeat...lančmít, který připravím do krabičky svému dítěti, tak aby si jej ohřála v mikrovlnce.








Komentáře

  1. If you're trying to lose kilograms then you absolutely have to jump on this totally brand new personalized keto diet.

    To produce this service, certified nutritionists, fitness couches, and cooks have united to produce keto meal plans that are powerful, decent, price-efficient, and delightful.

    Since their grand opening in January 2019, 1000's of clients have already remodeled their body and well-being with the benefits a great keto diet can provide.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover 8 scientifically-confirmed ones provided by the keto diet.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky