První (před)adventní zastavení...

Zatím vánoční náladu příliš nepociťuji. Sotva jsem uklidila poslední truhlíky před inzerovanými mrazíky, valí se na mne ze všech stran při mých toulkách Prahou "adventní šílenství". Přemýšlím, kdy také podlehnu. Bohužel, zatím nemám ve skříni ani jeden dárek a úpěnlivě čekám na inspiraci. Občas čtu, jak která hvězda má dárky již pěkně zabalené, ale mně nějak schází koncepce... Čím se však mohu pochlubit, je obrovská zásoba svíček. Pro mne za mně, může nastat velký výpadek proudu, já mám čím svítit. Tak si svíčky pálím každý večer doma a přes den občas i v práci. A také, jsem si "ve slevě" koupila dva kabáty...Tři další mi visí ve skříni. Jsem zvědavá, kdy je unosím! Možná, že se podvědomě připravuji na dlouhou a tuhou zimu. Kladu si otázku, jak tu dlouhou zimu přežiju, když ji vlastně nemám vůbec ráda. Já miluji léto. Ach jo. Je mi jasné, že bych s tímto přístupem, ale nikam konstruktivně nedošla a jenom bych se trápila, takže musím jít Adventu a zimě naproti. První zastavení je jak jinak než obrazové... kolotoče, červánky a vánoční ozdoby, svíčka a první pečení perníčků... a tak vnímám a přijímám...













A co Vy? Už cítíte to tajuplné šimrání, vůni svařáku a punče, zmrzlé prsty a červené nosy?


Komentáře

  1. Advent klepe na dveře, co naděláme. Já mám dárky skoro všechny pořízené, ne však zabalené. A to je asi tak všechno. A ještě upečené perníčky. Na rozdíl od Tebe jsem bez svíček, nějak už došly, budu muset doplnit zásoby. Zimu také nemusím, ale Vánoce miluju. Obklopím se pár věcmi, které mám v tento čas ráda na očích a tomu všeobecnému šílenství rozhodně nechci podlehnout.
    Hezký večer Diano
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  2. Henrietko, zdravím Tě srdečně v před adventním čase a děkuji za komentář. Pokud máš nákupy dárků za sebou, tak jsi úžasná a já ZÁVIDÍM. Vlastně díky Tobě jsem si uvědomila, že žehrám na svůj stav zbytečně, protože svíčky mám, perníčky, i když jsou již částečně snědené, taky, tak CO. Advent může začít! Sem s ním!

    OdpovědětVymazat
  3. Mám tento čas ráda. Bývám svými aktivitami v tento čas trochu víc vytížená, ale nepodléhám žádnému šílenství ani obavám, že nebudu mít hotové to a to a to. Copak se asi stane, když prostě něco nebude. Vůbec nic :-).
    Je to o každém z nás, jaké si určí priority.
    Hezké dny - zatím ještě předadventní!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Mám zimu ráda. Víc jsme spolu doma, chodíme na vánoční představení, koncerty dětí, koukáme na pohádky a když nasněží jsou nádherné procházky. Je to oproti létu přesně opačná energie, takové vyvážení. Ráda žiju v oblasti, kde se to tak plynule střídá.
    Ale léto je léto, se svou sílou, teplem a radostí.
    Mám vlastně ráda všechny období, každé je svým způsobem krásné a jedinečné.
    Hezký adventní čas Dianko!
    Zuzka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky