Vlčí máky

 plevel či léčivka? Rostlinka zářící již z dálky, přitahující náš zrak i čočky fotoaparátů. Pohádkově večerníčková rostlinka, občas lze i  Emanuela spatřiti seděti na okvětním plátku. Škoda jen, že tak rychle vadne, tato křehká krása vydrží utržená jenom pár desítek minut.





Komentáře

  1. Tak to je krása. Já jsem u nás žádné nepotkala. Jen tu a tam ty zahradní.
    Hezké dny!
    H.

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, a nekvetou vlčí máky třeba u vás přece jenom o něco později? U nás v Polabí jsou okraje polí obsypané stovkami těchto květů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej se na můj blog www.bavi-mne-to.blog.cz . Na příspěvku z neděle mám obilné pole a ani jeden vlčí mák :-)
      H.

      Vymazat
  3. Vlčí mák v rozpuku. Sukýnka už se klube:-).
    Taková nádhera je tam u Vás. Ani já jsem zatím žádné nezahlédla...
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, tak to snad není možné, že ani u vás nejsou vlčí máky...Tak možná později...v červenci...

      Vymazat
  4. Na zahradě se mi před pár lety objevily tyhle polní, jsou krásně zbarvené, ale netrhám je, užívám si jejich krásu těch pár dní co kvetou. Na zahradě mám ale zasazené velké s růžovými květy a ty už mám odkvetlé :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  5. Álo, tak velkokvěté šlechtěné máky se mi kamsi vytratily. Vloni ještě kvetly a letos nic... Vlčí máky také netrhám, ale moje dcerka to stále nemůže pochopit, že ta červená nádhera po utržení rychle uvadne...

    OdpovědětVymazat
  6. Dianko, když vidím vlčí máky u cesty, nejde nezastavit. Jsou nádherné a také vždy fotím. :o)
    Přeji fajn dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Dáši, já vím, taky JE musím fotit (když je spatřím)...naposledy mi ostatní kolaři ujeli, takže jsem je lovila dalších 5km..

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Diano, to je krása jak z Monetových obrazů. Úplně tam vidím ty dvě ženy se slunečníky.
    Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
  9. Tak Míšo, to jsi mne teda dostala...já jsem si stále říkala, co mi to ta pole obsypaná vlčími máky připomínají. Poctivě jsem se podívala na ty krásné obrazy, něžné, snové, plné lučních květin a přírody a je mi jasné, že ta nálada, kterou úžasně Monet zachytil na svých obrazech, je přesně ten pocit, který vnímám i já.

    OdpovědětVymazat
  10. A nejenom já...vlčí máky jsou vděčným tématem pro mnohé z nás. Doufám, že u vás všech taky pokvetou a až kolem nich půjdete, nebo pojedete na kole, zastavte a vnímejte tu impresi stejně jako malíři před více než sto lety a krásný víkend všem, myslím že si jej po tropickém týdnu a letních bouřkách plně zasloužíme.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky