Modrý červen...

aneb něco málo z mé červnové zahrady...květiny kvetoucí modře...krása, která bere dech...





























Komentáře

  1. Dianko, to je ale nádhera. Tolik modře kvetoucí krásy v jedné zahradě jsem ještě u nikoho neviděla. Ty chrpy, lobelky, ostrožka... nevím, co obdivovat dřív :-) Krásný víkend, Ivana.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Diano, to je krásná modrá záplava. Všechny kytky jsou pěkné, zaujaly mě ty první macešky, takové jsem ještě neviděla. A taky hortenzie má krásnou barvu. Necháváš ji přes zimu venku nebo ji dáváš dovnitř? Je vidět, že u vás kvete všechno dříve než u nás.
    Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko, taky koukám a obdivuji. Modrá barva je nějakým způsobem pro mne magická, a tak pěstuji každý rok základní květinky, tak jak jsem je vyfotila před pár dny.
    Míšo, macešky jsou zakoupené brzy z jara u soukromníka v zahradnictví v Přerově nad Labem. Přesný název odrůdy nevím, pokusím se je namnožit. Někdy to jde samo, někdy se mi to však u macešek nedaří a nedaří. V porovnáním se zahrádkami ve vyšších polohách u nás v nížině vše kvete dříve...ale taky...vše dříve odkvétá. Trávník je opět sežehlý...Já zase obdivuji svěří krásu zahrad vyšších poloh, třeba tu Tvoji.

    OdpovědětVymazat
  4. A tu hortenzii mám v nádobě. Přes zimu jsem ji měla ve skleníku, občas jsem ji zalila, aby totálně nevyschla. Na jaře jsem myslela, že už ani nevykvete, ale krásně obrazila. Zlehka jsem ji přihnojila hnojivem určeným pro hortenzie.

    OdpovědětVymazat
  5. Modrá je prostě dobrá! Krása. Co víc napsat.
    Hezké dny s modrou nádherou.
    H.

    OdpovědětVymazat
  6. Dianko, nádherná záplava modro fialových květů. Tolik kytiček ani na zahradě nemám, moc hezky se na ně dívá. To máš co zalévat, mně stačí těch pár mých, abych na ně nezapomněla v těchto vedrech.
    Přeji, ať se kytičkám i Tobě daří.
    Hezké dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky