Výlety do Polabí II

To, že jsem milovník rovinek asi ani nemusím psát. Je to tím, že rovinky jsou zatím ideální terén pro kolové výlety s osmiletou slečnou, takže více ušlapeme, více navštívíme, více vidíme, více vnímáme. Dnes jsme vyrazili brzo dopoledne, protože předpověď počasí s vysokými denními teplotami mne trochu odrazovala. Stejně jsme přijeli domů až pozdě odpoledne.
Lázně Toušeň, Labe
Dnešní výlet byl prostě báječný. Najeli jsme celkem 35 km.
Zámek v Brandýse nad Labem a pod ním historické skvosty




Výchozí bod byl z Lázní Toušeň, dále jsme pokračovali po levém břehu do Brandýsa nad Labem, Kostelce nad Labem, zde jsme přejeli přes most na druhý břeh a obloukem jsme se vraceli přes Borek, přes Starou Boleslav, Káraný zde opět přes most zpět do Lázní Toušeň. 






Po cestě jsme se občerstvili a také si dali v Borku výborný oběd. Při cestě jsme opakovaně zastavovali, protože bylo nutné vidět zajímavého nádherně zpívajícího ptáka, louku plnou modrých zvonků, pole prozářené vlčími máky, lodě, kostely, ale i krásné zahrady a předzahrádky, památný strom, kachny, vnímali jsme vůni kosatců linoucí se ze zahrad.
Mohlo by Vás také zajímat:



Komentáře

  1. Měli jste krásný den Diano. Třicet pět kilometrů je úctyhodný výkon. Fotka zámku v Brandýse nad Labem se Ti fakt povedla a hlavně...nezapomněli jste se kochat:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký výlet.....také jsem tam byla ,ale bez kola.
    Vždy si říkám.....nádherně prožitý den.
    Měj se hezky Marťula

    OdpovědětVymazat
  3. Udělali jste si krásný výlet. A moc hezké jsou i fotečky.
    V Brandýse nad Labem jsem nikdy nebyla.
    Hezké dny!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky