Květinové závěsné koše 2017

výběr letniček:
millons bells - Calibrachoa Calita Double White
mini petunie - Mini Petunia Callie Orange
- Pink Morn
- Gold with Red Eye
millions bells - Calibrachoa Calita Double Blue
mini petunie - Mini Petunia Callie Light Blue
millions bells - Calibrachoa Calita Super Blue
vějířovka - Scaevola Trailing Whirlwind
mini petunie -Mini Petunia Callie  Pink Red Eye
Lysimachia "Goldilocks" - vysemenila se mi z loňska na záhoně, tudíž byla do košů přesazena, nikoliv zakoupena
převislé muškáty s jednoduchým květem - barva jako překvapení
Verbena hybrida z vlastních zdrojů
substrát: určený pro pelargonie a surfinie, igelit vložený do koše zabraňující nadměrnému protékání vody, pomocná síla Čiči













Mohlo by Vás také zajímat...



Komentáře

  1. Dianko, to koukám, kolik košů jste osázeli. Moc se mi líbí samotné koše i držáky na sloupech. Můžu se zeptat, kde se dají tyto koše koupit?
    Děkuji a krásné dny přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Dášo, koše i kokosové výplně jsem zakoupila v Hornbachu, stále je mají. Dají se také objednat na internetu, cena je kolem 190,-Kč, myslím včetně výplně. Kupovala jsem se postupně, každý rok část. Koše byly původně zelené, ale protože mám všechny kovové doplňky do černa, tak jsem je před prvním použití natřela černou barvou. Háky jsou zakoupené v Lidlu. Nedávno je měli v nabídce za velice nízkou cenu. Košů mám celkem 13. Pokud se osazení rostlinek vydaří, jsou to takové malé zahradní "dominanty".

    OdpovědětVymazat
  3. Prostě nádhera! Závěsné koše i ,,kohoutí" držáky. A což teprve až kytičky budou v plném květu...to bude pastva pro oči. Mám tohle období vybírání a osazování letniček hrozně ráda.
    Hezký večer Diano.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  4. Henrieto, dobrý večer, také mám toto období ráda, letos jsem na něj docela dlouho čekala, ale dočkala se! O proti jiným rokům jsem však musela většinu letniček koupit, protože moje letničky ve skleníku jsou neduživé a zpožděné.

    OdpovědětVymazat
  5. Koše i háky vypadají moc dobře. Až bude vše v celé kvetoucí kráse, tak to nebude mít chybu.
    Tak hezké dny a květinám ať se daří!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
  6. Ano Haničko, také se těším, až kvítky povyrostou, zatím jsou košíky takové holé. Jak je u Vás?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak mé závěsy jak staré, tak nové, stále čekají na osazení. Ale dnes by mělo dojít konečně k nákupu letniček a o víkendu se dočkají.
    Vybrala sis překrásné barvy, zahrada bude nádherně rozkvetlá Diano.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  8. Koše vypadají krásně. Jen s tím igelitem nevím, jestli to bude fungovat. Aby při velkém dešti nebyly plné vody. Ráda Vás přivítám i na svém blogu o zahradě.
    Zdraví Michaela

    OdpovědětVymazat
  9. Alenko, dobře jsi udělala, že jsi ještě počkala s výsadbou letniček, já jsem je vysadila minulý týden a tento týden jsem se vždy po ránu modlila, aby mi nepomrzly, protože u nás v "nížině" byly noční a ranní mrazíky. Zatím je snad vše v pořádku, ale stále jsem jako na trní.

    Dobrý večer Michaelo, je mi jasné, že použití igelitu není důvěryhodné, ale opak je pravdou. V koších musí být opravdu něco, co naopak zadrží vodu, protože hlavně v létě jsou vzrostlé květiny nesmírně žíznivé a vody chtivé. Četla jsem, že Britky dávají na dno košů dětskou papírovou plenu. Já používám mikroténové sáčky do odpadkového koše. Sáčky zcela nevykrývají celou vnitřní plochu koše, ale sahají asi tak do dvou třetin, takže případná přebytečná voda může odtéct. Prostředí prostě není takové jako v klasickém plastovém truhlíku ve kterém "stojí" voda. Zkoušela jsem použít na dno koše keramzit a mech, ale žádný efekt z jejich použití nebyl. Koše velmi rychle vysychají. Velmi děkuji za pozvání, hned se jdu podívat. Myslím, že je užitečné, krásné a příjemné psát o svých zážitcích s zkušenostech ze zahradničení, Já jsem chtěla být "zahradnicí" už dávno, jako malá holka, ale to se prostě nenosilo...byl to "jenom" učební obor... Teď je pro mne pracovní odpočinek v zahradě vysloveně zásadní životní relaxací a postojem. Touto cestou se jakoby vracím k přírodě, kterou miluji a vnímám od svých dětských let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za inspiraci. Po koších už dlouho pokukuji, asi to vyzkouším podle Vás. Je skvělé, že takto můžeme sdílet naše hobby. Já jsem chtěla být květinářkou, ale předpokládalo se, že mám na víc. Teď mám splněno a konečně si plním svůj sen.
      Ať nám to roste a kvete. Míša

      Vymazat
    2. Míšo, já si taky plním svůj sen, sice v malém, ale o to intenzivněji. A jsem ráda, že můžeme takto sdílet svoje starosti a radosti s pěstováním všeho možného.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky