Leden v zahradě a v přírodě...

Měsíc leden pomalu končí. Po dlouhé době mám pocit, jako by se příroda umoudřila a leden byl lednem, chladným bílým měsícem. Zahradu skoro stále pokrývá něžná sněhová krajka, teploty jsou kolem nuly a já si mnu ruce a říkám si, že snad opět bude dostatek vláhy, tak jak tomu bylo v loňském roce. Co se dá dělat na zahradě... krmit a pozorovat ptactvo, udělat pořádek a selekci truhlíků a květináčů, začít nakupovat semena a rozmyslet si, jak by měla zahrada v letošním roce vypadat.


V přírodě, v lese nebo na polní cestě je snad ještě parádněji než na zahradě. Lze pozorovat stopy zvěře a ptáků. Pozor však na jejich krmení! Zvířatům nepatří žádné zbytky z kuchyně, které by jim způsobily bolení břicha, žádný cukr, olej a tak podobně, ale seno nebo třeba sušená zelenina (mrkev).

https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/cim-krmit-ptaky-labute-a-lesni-zver-pecivo-je-muze-i-zabit


 

Komentáře

  1. Vánoce bílé nebyly, tolik jsem si to přála. Ale leden mi udělal svoji sněhovou nadílkou radost. Konečně byla zase krajina bílá, malebná a místy neuvěřitelně krásná.
    Je před námi únor- stále je to zimní měsíc, ale já v jeho druhé půlce už ve vzduchu cítívám jaro :-).
    Hezký víkend a příjemné další dny ve zdraví a ,,relativní" pohodě.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Ptáčky také krmím, koupila jsem lojové koule, houfně se na ně slétávají :) Moc pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Hani, já mám ta ráda tvoji romantickou duši, copak u nás, ale u vás musí být teprve nasněženo!!! Eliss, také kupuji koule a směsi zrní a slunečnicová semínka. Na koule se slétají i kosáci, a to jsem si myslela, že spíš budou chutnat sýkorkám. Tak hurá do února!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky