Červen v zahradě...

aneb nádoby, květináče, závěsné nádoby, keramické nádoby, korýtka, kameny, prostě vše, co je "šikovné" a co se "hodí" k zasazení rostlin a jednoletých květin...

Také míváte během jara neodbytný pocit, že "ještě" musíte osázet všechny nádoby a květináče, které se nacházejí ve Vašem okolí? Jistě ne, protože jste rozumní a nechce se Vám den po dni, po celé jaro, léto a podzim, květináč po květináči zalévat. A to prosím pečlivě a opatrně, protože květináče stojí u paty domu nebo jsou zavěšeny na zdi a tak podobně, a přetékající voda by mohla udělat více škody než užitku.
Každý rok si říkám, že se této "květináčově nádobové" mánii vyhnu, protože péče o rostliny je náročná, nakonec však stejně podlehnu a během jarních měsíců osázím vše co se dá. Na fotografiích jsou truhlíky a i letošní závěsné koše, ale také několik osmiletých bonsají, které tak ráda pěstuji.















 Tuto nádobu jsem zakoupila "za polovic" v Lidlu... Jsou v ní celkem čtyři rostliny a samozřejmě, že když jsem ji kupovala, tak rostliny vypadaly značně přichcíple. Stačilo rostlinky zkrátit, odstranit zaschlé květy a pravidelně zalévat...






Ještě pěstuji v nádobách různé bylinky, ale o těch budu psát třeba příště. Krásné červnové dny přeji všem!

Komentáře

  1. Je naprosto patrné, že se máš čím chlubit. Kvete Ti to a zkrášluje okolí domu jedna radost.
    Měj se hezky, Diano!
    Han-ka

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer, to vypadá opravdu moc krásně! Já miluji kytičky. Často si je přesazuji do dřevěných mističek, které jsem nakoupila na této webové stránce. To vypadá opravdu kouzelně! Hned to těm kytkám dá takový krásně přírodní vzhled! Opravdu všem doporučuji vyzkoušet. Už se moc těším, až na tomto webu vyjde další článek!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky