U moře... aneb cestování se psem

Tak jsem zase zde... u moře, velkého, záhadného, slaného a pěkně studeného...po roce. Písek mám úplně všude, ve vlasech, na kůži, v tašce, v psím kožichu, v botách, v zubech, v mobilu... a vůbec mi to nevadí, naopak si ten nekonečný písečný pocit užívám. Stejně jako moji blízcí a naši dva psíci, bez kterých jsme nemohli odjet na dovolenou. A tak jsme opět volili moře relativně blízké, kam se dá bez větších problémů dojet během pár hodin. 








Než se vydáte na dovolenou se psem, musí být pes řádně naočkován a musí mít svůj mezinárodní (očkovací) průkaz, takový svůj pas. Doporučuji před tím, než zvolíte destinaci, vyhledat co nejvíce informací o možnostech ubytování, aby Vás následně nepřekvapil příplatek za psa, který je často vyžadován, ačkoliv v nabídce ubytování je uvedeno, že psi jsou vítáni, a tudíž se oprávněně domníváte, že hradíte ubytování i za psa! Příplatky za psy nejsou nízké a mohou se vyšplhat až na několik desítek EUR za pár dní pobytu. Dále doporučuji vyhledat informace o možnostech vstupu na pláž se psem. Není automatické, že je vstup na pláž dovolen, často musíte jet na takovou psí pláží i několik kilometrů.  A tak jsme se vrátili po roce na místo, které nám vyhovovalo i vloni, kde jsou psi vítáni a kde mají pro sebe vyhrazenou psí pláž. Ta je dlouhá mnoho set metrů... a je plně osazena stejnými blázny jako jsme my. Každá psí rodinka má pro sebe pěkně velký prostor, který psíci ihned obsadí a chrání si jej proti vetřelcům. Prostě pánové a dámy.... tohle je naše soukromá pláž!  





Samotné cestování se psem ve vozidle vyžaduje logistické přestávky na občerstvení psů i posádky, vykonání psí potřeby a osvěžení vodou.  Takže miska na vodu a lahev čisté vody s sebou!
V neposlední řadě doporučuji zakoupit na cestování  psa ve vozidle bedýnku či klec, podle velikosti psa, ve které pes bezpečně cestuje. V bedýnce se pes může otočit, má zde svůj prostor. Neskáče Vám během jízdy na hlavu a neničí drápky zařízení interiéru. 

Komentáře

  1. Cestování je v pohodě, ale díky za připomenutí toho, že lidi občas přeceňují velikost přepravky na psy. Občas tam jsou chlupáči stísnění a zbytečně nervózní a majitelé si pak myslí, že je cestování znervozňuje. Ve skutečnosti jsou ale spíš nervozní z toho stísněného prostoru a přepravky, ve které se ani neotočí. ://

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky