Dokonalé...

lze jedním dechem nazvat představení, které jsem včera večer viděla.

"AMORE" 

Dokonalé... je jevištní ztvárnění jakékoliv role, ať klasického repertoáru či soudobého klasického tanečního umění, tanečnicí, primabalerinou Velkého divadla v Moskvě...  Svetlanou Zacharovou. Je jedinečná,  nesmírně éterická, skvěle technicky vybavená, zábavná i pokorná zároveň. Je jedna z nejlepších tanečnic světa. Narodila se na Ukrajině. Studia zakončila v Rusku v  Petrohradu, a od té doby je vlastně sólistkou v ruských prestižních divadlech. Je jí 40 let... a tančí tak, že nevěříte vlastním očím a pokládáte si otázku, zda-li existují nějaké hranice gravitace a lidských možností... Záhy přicházíte na to, že tyto hranice mohou být pokořeny a že fyzikální zákony se mohou otřást v základech, když tato drobná žena vstoupí na jeviště, začne vnímat hudbu, hrát si se svým tělem, námětem... prostě... když začne tančit.
Jsem ukázněný divák... nenatáčím a nefotím během představení... Toto ruští návštěvníci Kongresového centra a představení Amore nerespektovali, a tak občas hlediště připomínalo rozsvícený vánoční stromeček, neboť blesky I-Phon"ů" jsou jako lasers"y"..., nemilosrdně propalovaly intimitu toho kterého tanečního díla. Takže, zde nabízím pouze pár fotek z programu a závěrečné děkovačky... 

Ještě teď jsem uchvácená a tak si myslím, že to je dobrý začátek tohoto roku. Pozitivní, jedinečný... na který již nikdy nezapomenu.








Komentáře

  1. Muselo to být krásné.
    Hezké nedělní odpoledne, Diano!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Určite to bol strhujúci kultúrny zážitok. Do divadla chodím veľmi rada, aj keď sa musím priznať , že na baletnom predstavení som ešte nikdy nebola. Asi najvyšší čas to zmeniť :-).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky