Kdo si hraje...

nezlobí! 

Pamatujete si, když jste si kreslili či přímo stavěli domečky? Já si to pamatuji dost dobře. Měla jsem "svoji" rodinku... Fouskovi se jmenovali... A ti obývali nezvykle krásné a velké domy, které jsem neustále kreslila či tvořila v 3D provedeních z kartonových krabic, menších krabiček od čehokoliv, tapet, barevných a lesklých papírků a kousků látek, knoflíků, sušených květin a přírodnin obecně. Na rozdíl od své bohémské dcery, jsem však po sobě uklízela, takže jsem vždy uložila použité nástroje, lepidlo, fixy atd. kam patří. 

Aktuálně "u nás" mají prim SLIZY! 
Sliz je hmota... pružná a akorát tak lepivá, různě barevná. Doma jsou všude, hlavně na stole v obývacím pokoji, asi aby byly pěkně na očích a kdykoliv po ruce. Vytahují se z krabiček, a poté se hnětou, předávají a přelévají se z dlaně do dlaně. Silou zemské přitažlivosti padají v jakémsi proudu podobnému medu, který ze lžičky kape na namazaný krajíc chleba, k zemskému jádru, aby byla hmota v poslední chvíli, než dopadne třeba na dálkový ovladač či zde neopatrně položený mobilní telefon, zručně zachycena. Fajn... jenomže, co kdyby se dal takový sliz pěkně vyrobit doma? A tak jsou misky s méně či více povedenými, po domácku vyrobenými slizy všude, hlavně na kuchyňské lince, na okenních parapetech, a když se také nikdo nedívá, tak v odpadkovém koši... K výrobě se používá třeba jedlá soda, hladká mouka, lepidlo Herkules, šampon atd. Nikdy se použité ingredience a věci nevrátí na své místo, leží odhozeny kdekoliv... a v cestičkách z mouky si začínají libovat mravenci. 

Z pochopitelných důvodů uvítám, když se tvořivé aktivity dcery přesunou ven... Dnes stavěla domečky. Rozsypaná hlína mi tolik venku nevadí a motyčku jsem ráda, když bylo po všem, uklidila. Jo, slizy nemám rada a nefotím je! S domečky je to jiné... Když mi dcerka prozradila, že zde bydlí Fouskovi, i nepořádek ze slizů jsem jí musela odpustit. 






Zajímalo by mne, jestli máte se slizy nějaké obdobné zážitky a zda-li jste také měli "domečkové období"? Krásné dny přeji! 

Více k tvorbě zde na stránce Čiči.art .......

Komentáře

  1. Slizy mne minuly,zda vnoučata měla období, kdy si je užívala to snad ani nevím. Ale domečkové období jsem měla já, měli ho naši kluci a vnoučata taktéž. Asi to nějak do dětství patří :-).
    Měj se moc hezky, Diano!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Domečkové období je prostě základ. Díky Hani, krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna jsem dokončila jedno domečkování. Zamilovala jsem se se do miniaturních zahrádek, takže kombinuji sukulenty, domečky, židličky a víly. Kdo si hraje nezlobí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky