Schází mi zelená barva...

Možná, že úplně první příspěvek tohoto roku nemá příliš optimistický název, ale je to pravda...  Schází mi zelená barva... anebo mi schází bílá barva?  Vlastně ani nevím... Na Tři krále, minulý rok to vypadalo venku přesně takto:


Dnes po roce, bylo přes den u nás 12 st. C, slunce svítilo odpoledne o sto šest, macešky kvetly, sem tak jsem zahlédla i osamělý růžový květ, ale zelené barvy bylo vidět zoufale málo! Tak jsem zaskočila do lesa, abych potkala více zelené barvy na jehličnatých stromech, v mechu a lišejnících. I nezdolné traviny se zelenaly a listová růžice budoucí divizny, byla těsně u země taky zelená. Zato cesty byly rozbahněné, všude byly samé kaluže... Kaluže jsem nefotila, ale jinak to vypadalo asi takto: 






Po sněhu ani památky, ale trochu té zelené nádhery lze skutečně spatřit. Je skromná, zcela u země, má pár milimetrů až centimetrů a po pravdě, jsem si až teď všimla, kolik je jí druhů.  Tak moji milí, přátelé, nastal nám nový rok. Přišel a zvítězil a co nám přinese je zatím ve hvězdách... V každém případě přeji všem dobrým lidem pevné zdraví a mnoho příjemných zážitků, setkání a prosté radosti ze života. Těším se na Vás zde či u Vás a díky za Vaši přízeň! Diana
A protože toto je blog o kytkách, tak pár gerber, které jsem dostala k mému svátku, dnes ozvláštněných nasbíraným roštím v lese na Tři krále... jsou to suché větve modřínu, zelené větve borovice, větvičky borůvčí a pár snítek uschlých travin...







Komentáře

  1. Dianko, dnes ráno jsme byli také na procházce v lese a koukala jsem, jak některý mech už je zase krásně zelený. Taková pastva pro oči.
    Dodatečně Ti přeji vše nej k čtvrtečnímu svátku a také příjemný tříkrálový večer. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Dášo, moc děkuji za přání a také přeji klidný víkend. Zítra má být jako dnes, tak myslím, že přidám ještě jenu procházku...

    OdpovědětVymazat
  3. No tak jsi přece trochu té zelené našla, Diano:-). Mě chybí spíš ta bílá, bylo by moc fajn, kdyby byl leden a únor pod sněhem, když už nebyl prosinec. Ale zatím to nevypadá, u nás dneska bylo jaro.
    Dodatečně Ti přeji všechno nejlepší k svátku, gerbery vypadají s větvičkami zase trochu jinak a rozhodně pěkně:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  4. Henrietko, jsi laskavá a velmi milá a já vždy nedočkavě čekám na Tvé psaní, které alespoň takto všem doporučuji. Vtipné, poučné s nadhledem, no má to někdo dar, že má talent. Tak nám přeji trochu bílé barvy a tak za dva měsíce zase tu zelenou. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, dneska jsem objevila váš blog a nemůžu se od něj odtrhnout.
    U nás po sluníčku ani památky, ale na procházku jdeme i tak. Dodatečně vše nejlepší k svátku a krásný celý letošní rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, vítej. Děkuji za přání a doufám, že se budeme potkávat. Inspirovala jsi mne a tak jsem hned mrkla na Tvůj blok a hnedle je mi jasné, že jsme "souznící duše". Tak, s Tvým dovolením, zde zadávám odkaz na tvůj blog. A těším se na čtení, které mne u Tebe čeká.

      Vymazat
  6. Diano, k Tvému svátku dodatečně gratuluji, mimochodem Tvé jméno se mi moc líbí. Zrovna začátkem týdne jsem jela autobusem naší podblanickou krajinou a kochala jsem se zelení na místních polích.
    Já si přeji alespoň pár dní bílých a pak už klidně jaro zelené :-)
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím Tě také Zuzko a děkuji za chválu jména. S mým jménem se to má asi tak... Měla jsem být kluk a nosit jméno po otci... Jarda, Jaroslav, Slávek, prostě Jarouš... Mamince, které v době kdy mne čekala, bylo 19 let, všichni prorokovali, že to bude kluk a tak dívčí jméno neřešila. Prý tvar břicha a její vizáž jednoznačně signalizují, že "TO BUDE KLUK"!!! Nebyl!!! Byla to holčička a jméno nebylo. Mamka než otěhotněla, byla nadšená hráčka stolního tenisu. Tehdy v 70.letech byla nějaká vynikající německá hráčka, snad mistryně světa, která se jmenovala Diana. Tak mi maminka dala jméno Diana a já se s tímto náhodně a rychle vybraným jménem tak nějak celý život "pasuju". Když jsem byla malá, tak jsem byla doslova exot. Dnes už je to lepší a já si na své jméno už trochu zvykla. Ale, je to asi celoživotní proces. Možná, že maminka měla být lépe připravená a měla mít jméno už vybrané před porodem. Aby si na něj tak nějak prenatálec zvykl.

    OdpovědětVymazat
  8. V lese je prostě hezky pořád.A jaro už bude za chvíli,ono to uteče...

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Diano, u nás byly dva rozdílné dny. Sobota nádherná jako na jaře, zato neděle celá propršela. Opožděně Ti přeji vše nejlepší k svátku a vůbec celý dobrý rok. Jméno máš originální, to je fakt, ale mně se taky líbí.
    Míša

    OdpovědětVymazat
  10. Jste úžasné, děkuji Vám a těším se na Vaše snad již zasněžené příspěvky!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky