Putování po Šumavě II aneb podhůří Šumavy a šumavské "malé" pohledy

Náš víkendový výlet nás tentokrát zavedl na jihozápad naší republiky, do nádherných míst, kam se čas od času vracíme a vždy se necháme pohltit nádhernou přírodou, kopci a studenými a čistými potoky a říčkami.
Cesta na Šumavu, která je od nás značně vzdálená, se musí naplánovat, tak abychom zvládli přesun vozidlem v co nejkratším čase s přestávkami, tak aby se psíci mohli občerstvit. My koneckonců také... První větší zastávkou bylo městečko v podhůří Šumavy Sušice. Každého jistě napadne ve spojení se jménem města slavný "závod" na výrobu sirek SOLO. Dnes je zde větší množství společností zabývajících se zpracováním dřeva, výrobou nábytku, zárubní, oken a dveří atd.  Sušice, respektive pohled na její historické jádro, opravené kostelíky a budovy a pohled na zde protékající řeku Otavu, je malebný. Sušice je upravené příjemné městečko nabízející turistům možnost občerstvení v mnoha stylových restauracích a několik bankomatů, kde doporučuji doplnit hotovost, protože na horách nelze všude platit "kartou". Pro mne, jako milovnici květin, byl úžasný pohled na tzv. "květinové stromy". No, posuďte sami...
  
Otava









Nasedáme do vozidla a již definitivně míříme stále vzhůru, do hor, čeká nás mnohakilometrové stoupání do nejvýše položené obce v Čechách. Sobotní ráno nás přivítalo slunečním pozdravem, a tak vyrážíme na výlet v kompletním "tuláckém" složení naší rodiny, včetně dvou psíků. Máme naplánovanou asi 15 km trasu, kterou po cestě lehce prodloužíme, takže se po více než 6 hodinách vracíme do výchozího bodu celkem po ušlapaných 17 km. Po cestě bylo nutné prozkoumat každého brouka, květinu, muchomůrku, houbu, potok, motýla, slepýše, nakrmit se borůvkami a voňavými brusinkami a v závěru cesty sesbírat dva koše hub, které se na místě "prostě nemohly nechat". Krásné "šumavské pohledy" na krajinu jsem více představila v článku  .
Zde pohledy malé a blízké...


























Komentáře

  1. Dian..Šumava je krásná...doufám, že ty červené houby jste jen fotili...:-)))...Jinak moc děkuji za radu ohledně dlažby...budu ještě přemýšlet...:-)...A taky se budu dál těšit na vaše další výlety...Pěkný den S:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, obzvlášť houby prašivé jsou děsně fotogenické, co se dá dělat, vlastně ty hromady hub jedlých jsem ani nějak nestačila nafotit. Jsem zvědaví, pro jakou dlažbu se rozhodnete, opravdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to my taky...:-)))))))) Určitě dám vědět...:-) My letos na houbách nebyli...jím to jen já...tak už je většinou taky jen fotím...:-), ale holt ani na to nějak není čas... Pá,pá S.

      Vymazat
  3. V Sušici měli skvělý nápad s květinovými stromy. Je na ně úžasný pohled.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  4. Henriet, ty květinové stromy byly parádní, nikdy jsem je ještě neviděla! Byla jsem jako v ráji.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky